top of page
Kennismakers-3.jpg

Ontmoet
 

TROEF_logo.png

TROEF is een artist-run expositieruimte waar maandelijks verse, hedendaagse kunst te zien is. Het is een broed- en vrijplaats voor jonge makers uit alle verschillende kunstdisciplines zowel autonoom als toegepast. Toegang is gratis.

 

TROEF is opgericht door kunstenaarscollectief ROEM uit Leiden. Voor een reeks exposities in het najaar van 2022 zijn we op jacht gegaan naar jong talent bij alle graduation shows in de omgeving van Leiden. We gingen naar de Gerrit Rietveld Academie, Koninklijke Academie van de Beeldende Kunsten in Den Haag, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, Willem de Kooning Academie en Piet Zwart Institute in Rotterdam. Dit najaar zullen er 3 shows te zien zijn met elk 4 jonge makers van deze academies. 

 

Elke maand zal een maker van ROEM de organisatie en het curatorschap op zich nemen. De makers hebben zelf de volledige regie over wat en hoe zij het werk willen presenteren en zijn niet gebonden aan traditionele presentatiewijze. De ruimte is tevens een ontmoetingsplek waar makers samen kunnen komen en elkaar kunnen inspireren. Makers krijgen in de expositieruimte de mogelijkheid om hun visie verder te ontwikkelen en deze op laagdrempelige manier aan het publiek tentoon te stellen. 

In de expositieruimte is namelijk iedereen welkom voor een kopje koffie of thee en een goed gesprek. De deur staat letterlijk en figuurlijk voor iedereen open om te komen kijken, elke expositie of evenement is gratis en vrij toegankelijk. De vrijwilliger van Stichting ROEM staat klaar om elke bezoeker warm welkom te heten en enthousiast te vertellen over de expositie die op dat moment tentoon wordt gesteld.

Meer TROEF?

bottom of page